• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Vloeren

Woonstoffering

Laat je niet vloeren ...

Van eerste stapjes tot stampende puber voeten, onze vloeren kunnen er tegen. Een goede basis in elk interieur is, letterlijk, de vloer. De kleur, het materiaal en de structuur zijn heel bepalend voor de woonstijl. Op onze afdeling Woonstoffering vind je jouw favoriete vloer, van zachte vloerbedekking, klik klak laminaat en pvc tot echte planken, linoleum en zacht vinyl.  

 

Laat je verrassen door de vele mogelijkheden, stijlen en smaken op onze afdeling Woonstoffering. Onze adviseurs helpen je  bij het maken van de beste keuze en laten je graag alle mogelijkheden zien.

 

  • voorbeeldvloeren in de winkel

  • keuze uit meer dan 150 harde en zachte vloeren

  • afgestemd op je persoonlijke woonwensen

  • we houden rekening met lichtinval en strijklicht

  • altijd de laatste trends

  • eigen inmeet en montage service

Waarom een nieuwe vloer?
Wil je een andere woonstijl? Vraagt de veranderende gezinssituatie om een andere vloer? Of wil je juist het comfort van een vloerverwarming kunnen ervaren? De reden van jouw vloer-wens is bepalend in de keuze die je maakt. Kortom, bepaal waarom je een andere vloer wilt en wat dus de eisen aan die nieuwe vloer zijn. Dat selecteert alweer een stuk makkelijker!

Welke vloer is geschikt voor kinderen of huisdieren?
Moet je rekening houden met kinderen of huisdieren? Dan wil je een vloer die wel tegen een stootje kan én die gemakkelijk schoon te maken is. Een gladde vloer dus. Marmoleum en pvc zijn dan heel geschikt. En deze vloeren zijn er ook in verschillende dessins, zelfs in tegelmotieven, betonlook en met houtstructuren. Dus ook als je eigenlijk een andere vloer wenst qua uitstraling, past pvc of marmoleum nog steeds in jouw woonstijl!

Welke vloer is bestand tegen veel in- en uitloop?
Heb je te maken met heel veel in- en uitloop? Dan heb je een stevige vloer nodig die niet snel slijt. Beton en tegels zijn dan natuurlijk de eerste keus. Wil je liever iets dat robuust is maar in een andere look dan steen? Dan kies je weer voor pvc of marmoleum.

Als vloerverwarming een warme wens is
Ook vloerverwarming kan een hele goede, en comfortabele, reden zijn om een nieuwe vloer te overwegen. Vloerverwarming is immers heerlijk in elke kamer, maar het past niet bij elke vloer. Kunststof Vloeren zoals vinyl, linoleum, pvc of marmoleum geleiden de warmte goed en zijn daar dus heel geschikt voor. Wil je een houten vloer met vloerverwarming dan is dat onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Laat je daarvoor altijd heel goed informeren of kies voor een kunststof vloer met houtmotief. Die zijn vaak niet van echt te onderscheiden!

Welke ondervloer past erbij?
Met uitzondering van tegels en beton heb je bij een nieuwe vloer altijd te maken met een ondervloer. Dat is prettig omdat het geluid absorbeert en vaak ook voor een betere demping van de vloer zorgt. Maar hierin heb je wel veel keuze; afhankelijk van het soort woning dat je hebt en het type vloer dat je kiest, wordt de ondervloer daarop aangepast.

Wat kan in vochtige ruimtes?
Moet de vloer bestand zijn tegen vocht, bijvoorbeeld omdat het in de badkamer, toilet of in de keuken geplaatst wordt? PVC is dan prima. Ook zijn er houten vloeren speciaal voor de badkamer maar bij hout heb je altijd het risico op het uitzetten van hout, hoe goed het ook is geïmpregneerd om het waterafstotend te maken. Wil je wel die houtlook zonder risico’s? Dan is pvc met een houtmotief de oplossing.

Maak een afspraak met de vloeren specialist
Goed advies vinden we bij Morres heel belangrijk. Onze vloeren specialist geeft je graag geheel vrijblijvend advies en vertelt je welke vloer het beste bij jou en je huis passen.  

 

Navigeer naar