• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Vloeren

Woonstoffering

Laat je niet vloeren ...

Ben je toe aan een andere vloer? Dan wil je vast weten hoe je best je nieuwe vloer kiest. Het is immers geen aankoop die je na een jaartje weer vervangt. Een weloverwogen keuze is dus belangrijk.

 

 

Samen met een specialist de vloer kiezen?
Vind je het aanbod vloeren nog steeds overweldigend? Geen probleem, dan helpen wij je graag persoonlijk bij de keuze voor de juiste vloer in jouw interieur. Maak daarvoor hier een afspraak met de vloerenspecialist van onze afdeling Woonstoffering.

Waarom een nieuwe vloer?
Wil je een andere woonstijl? Vraagt de veranderende gezinssituatie om een andere vloer? Of wil je juist het comfort van een vloerverwarming kunnen ervaren? De reden van jouw vloer-wens is bepalend in de keuze die je maakt. Kortom, bepaal waarom je een andere vloer wilt en wat dus de eisen aan die nieuwe vloer zijn. Dat selecteert alweer een stuk makkelijker!

En bij welke woonstijl?
Strak en modern, landelijk, Scandinavisch of juist urban? Of kies je niet alleen een nieuwe vloer maar ook meteen een nieuwe inrichting?

Waarmee wordt de vloer gecombineerd?
Tenslotte kijk je naar de kleuren en materialen; zijn de muren donker of juist licht? Komen er kamerhoge gordijnen in een felle, lichte of donkere tint? Of ga je juist voor houten of aluminium jaloezieën?

Als vloerverwarming een warme wens is
Ook vloerverwarming kan een hele goede, en comfortabele, reden zijn om een nieuwe vloer te overwegen. Vloerverwarming is immers heerlijk in elke kamer, maar het past niet bij elke vloer. Kunststof Vloeren zoals vinyl, linoleum, pvc of marmoleum geleiden de warmte goed en zijn daar dus heel geschikt voor. Wil je een houten vloer met vloerverwarming dan is dat onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Laat je daarvoor altijd heel goed informeren of kies voor een kunststof vloer met houtmotief. Die zijn vaak niet van echt te onderscheiden!

Welke ondervloer past erbij?
Met uitzondering van tegels en beton heb je bij een nieuwe vloer altijd te maken met een ondervloer. Dat is prettig omdat het geluid absorbeert en vaak ook voor een betere demping van de vloer zorgt. Maar hierin heb je wel veel keuze; afhankelijk van het soort woning dat je hebt en het type vloer dat je kiest, wordt de ondervloer daarop aangepast.

Wat kan in vochtige ruimtes?
Moet de vloer bestand zijn tegen vocht, bijvoorbeeld omdat het in de badkamer, toilet of in de keuken geplaatst wordt? PVC is dan prima. Ook zijn er houten vloeren speciaal voor de badkamer maar bij hout heb je altijd het risico op het uitzetten van hout, hoe goed het ook is geïmpregneerd om het waterafstotend te maken. Wil je wel die houtlook zonder risico’s? Dan is pvc met een houtmotief de oplossing.

Maak een afspraak met de vloeren specialist
Goed advies vinden we bij Morres heel belangrijk. Onze vloeren specialist geeft je graag geheel vrijblijvend advies en vertelt je welke vloer het beste bij jou en je huis passen.  

 

Navigeer naar