• Alles voor je huis onder één dak
 • Er valt altijd iets te beleven
 • Betaalbare woontrends
Hoe kunnen wij helpen? x

Wij helpen je graag in de winkel! Of neem hier onder direct contact met ons op.

Bellen kan ook 7 dagen in de week.
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30
zaterdag van 10.00 - 17.30
zondag van 10.00 - 17.30
+31(0)114 388 388

Of stel uw vraag via social media:

Facebook

 • Home
 • Hoe kies je de juiste eetkamerstoelen
Daarom Morres
 • 5 jaar garantie
 • Gratis interieuradvies
 • Laagste prijs garantie
 • Dé slaapexpert van de Benelux
Dichtbij en elke dag open

Je bent elke dag welkom van 10-18 uur, ook op zon- en feestdagen!

Morres
Industrieweg 2, 4561 GH Hulst (NL)

Hoe kies ik de juiste eetkamerstoelen? 

Waar let je op bij de aankoop van stoelen?

Niets zo bepalend voor je interieur dan eetkamerstoelen. Erg belangrijk dus dat je de juiste keuze maakt. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij de aankoop van eetkamerstoelen? Let allereerst op het formaat van de nieuwe eetkamerstoel. Daarnaast is een goede zithouding erg belangrijk, maar houd er ook rekening mee dat de stoelen bij, onder en tussen de tafel passen.

 

De juiste zithouding

Laat je rug tegen de rugleuning rusten, en maak hierbij een hoek van negentig graden. Je zit perfect wanneer de stoelzitting op kniehoogte zit en je voeten plat op de grond staan.

De perfecte zitdiepte en zithoogte
Zodra je zit zul je merken of de nieuwe stoel de juiste zitdiepte en zithoogte heeft voor jouw lengte. Je knie bevindt zich in dit geval op zitting hoogte, terwijl je voeten plat op de grond staan. De gangbare zithoogte van de meeste stoelen is 46 cm en de zitdiepte 40 cm.

Nieuwe stoelen bij een bestaande eettafel
Koop je nieuwe stoelen bij je oude tafel, let dan goed op of de stoelen onder de tafel en ook tussen de tafelpoten passen. Vooral bij stoelen met een armleuning komt het voor dat de armleuning niet onder de tafel past. Dit type stoelen is breder, je kunt er dus minder naast elkaar plaatsen ten opzichte van een stoel zonder armleuningen. Meet dus altijd de afstand tussen de poten van de tafel om het aantal te bepalen.

Extra comfort met de swingpoot
Een eetkamerstoel met een swingpoot of sledepoot beweegt zachtjes mee wanneer je er op zit. Net zoals op een schommel. Dit wordt vaak als comfortabel ervaren.

Stevig met 4 poten op de grond
De meeste stoelen hebben vier poten. Het voordeel hiervan is dat het gewicht op vier punten wordt verdeeld. Dit zorgt voor een extra stevige en stabiele zit.

Met of zonder armleuning
Voor wie graag lang tafelt, is een stoel met armleuningen extra comfortabel. Doordat je armen kunnen rusten op de leuningen voorkom je vermoeidheid. Een stoel met armleuningen heeft nog een groot voordeel; ze zijn gemakkelijk bij te schuiven als je veel bezoek hebt. Een stoel zonder armleuningen is in ieder geval smaller. Je kunt er dus meer kwijt aan tafel. Ook zijn er stapelbare modellen. Handig!


Hoe kies ik de juiste eetkamerstoelen

 

Materialen

Naast het stoelframe is ook het materiaal erg bepalend voor de look & feel

Stof
Met stof beklede stoelen hebben een zachte uitstraling, en voelen heerlijk warm en comfortabel aan. Ter voorkoming van vlekken kun je kiezen voor onze Protexx stofprotectie.

Leer
Leer is luxe ! Een met leer beklede stoel is bovendien makkelijker te onderhouden. Een speciale afdeklaag beschermt het leer tegen vlekken en krassen. Naarmate de jaren verstrijken wordt het leer soepeler en gaat het er doorleefd uit zien. Let wel op met zonlicht. Rouleer je stoelen en voorkom verkleuren. Voor onderhoud en protectie van je lederen stoel kun je kiezen voor ons Gouden Garant Plan.

Kunstleer
Een met kunstleer beklede stoel heeft de uitstraling van echt leer, maar is veel goedkoper. Bovendien is een kunstleren stoel gemakkelijk te onderhouden. Kunstleer verkleurt bijna niet, maar rouleer uit voorzorg ook deze stoelen, zodat niet steeds dezelfde stoel in de zon staat.

Hout
Niets zo natuurlijk als een houten eetkamerstoel. Beetje saai? Combineer dan je houten stoelen met stoelen van andere materialen of met gelakte modellen. Bijkomend voordeel van hout is dat je het bij een beschadiging weer kan schuren en daarna opnieuw kunt lakken.

Kunststof
Je gaat ze steeds meer zien; eetkamerstoelen van kunststof. Met hun speelse designs, leuke vormen en felle kleuren zijn het echte eyecatchers in je interieur. Kunststof is erg gemakkelijk in onderhoud, maar pas op voor krassen.


 Variëren of combineren?

Een eetkamertafel met dezelfde stoelen zorgt voor rust en eenheid. Wanneer je verschillende stoelen met elkaar combineert krijgt je interieur een speels karakter. Het is de afwisseling in materialen, kleuren en vormen die het ‘m doet.

 Hoe kies ik de juiste eetkamerstoelen

 

Daarom Morres
 • 5 jaar garantie
 • Gratis interieuradvies
 • Laagste prijs garantie
 • Dé slaapexpert van de Benelux
Dichtbij en elke dag open

Je bent elke dag welkom van 10-18 uur, ook op zon- en feestdagen!

Morres
Industrieweg 2, 4561 GH Hulst (NL)


 • Alles voor je huis onder één dak

 • Persoonlijk, deskundig advies

 • 5 Jaar garantie op de volledige collectie

Wij maken gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u de voorwaarden. Voor verder informatie over het privacybeleid klik hier
x

Beste Bezoeker,

Op dit moment ben je niet op de Belgische Morres site
Wil je naar de Belgische Morres site?

Ga naar Morres.be Blijf op Morres.nl