• Alles voor je huis onder één dak
 • Er valt altijd iets te beleven
 • Betaalbare woontrends
Hoe kunnen wij helpen? x

Wij helpen je graag in de winkel! Of neem hier onder direct contact met ons op.

Bellen kan ook 7 dagen in de week.
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30
zaterdag van 10.00 - 17.30
zondag van 10.00 - 17.30
+31(0)114 388 388

Of stel uw vraag via social media:

Facebook

 • Home
 • Hoe vind ik de juiste salontafel?
Daarom Morres
 • 5 jaar garantie
 • Gratis interieuradvies
 • Laagste prijs garantie
 • Dé slaapexpert van de Benelux
Dichtbij en elke dag open

Je bent elke dag welkom van 10-18 uur, ook op zon- en feestdagen!

Morres
Industrieweg 2, 4561 GH Hulst (NL)

Hoe vind ik de juiste salontafel?

Hoe vind ik de juiste salontafel?

6 vragen die je jezelf eerst moet stellen!

Welke hoogte?
Voordat je op pad gaat meet je allereerst de afmetingen van je bank. Ergonomisch gezien wordt in ieder geval aan te raden om een tafel te kiezen die even hoog is, of maximaal 10 centimeter lager, dan de armleuning van de bijbehorende bank.

 

Welke afstand tot de bank?
Ideaal gezien bedraagt de afstand van de bank tot aan de salontafel 40 centimeter. Zo heb je genoeg ruimte om tussen de bank en de tafel door te lopen, en wordt de afstand waarmee je van de bank af iets kan leggen of pakken van de tafel niet oncomfortabel ver gemaakt.

 


Hoeveel leg en bergruimte?
Dat hangt natuurlijk af van de grootte van de tafel. De gemiddelde rechthoekige salontafel is tussen de 1,2 en 1,4 meter lang en tussen de 60 en 80 centimeter breed. Voor vierkante salontafels geldt dat ze meestal tussen de 60 en 80 centimeter breed en lang zijn. Sommige salontafels zijn voorzien van extra planken, bergruimte of lades.

 

Welke vorm?
Rechthoekig en vierkant zijn het meest voorkomend. Als er twee identieke banken haaks op elkaar geplaatst worden, is een vierkante tafel mooier voor het beeld. Als de zithoek bovendien in een vierkante vorm is opgebouwd werkt een vierkante tafel beter. Toch zijn de meeste woonkamers in een wat meer uitgerekte vorm opgebouwd, waar een langwerpig exemplaar beter bij past. Maar vergeet ook niet de ronde tafeltjes! De huidige woontrend is gericht op het plaatsen van meerdere, kleine, veelal ronde tafeltjes die precies op elkaar afgestemd kunnen worden. Kies voor glas, doordat je de vloer ziet lijkt de kamer ruimer.

 


Welke functies?
Een poef of hocker als middelpunt van de zithoek, kan bijvoorbeeld een praktisch alternatief zijn voor de salontafel. Handig voor zij die kleinbehuisd zijn: de multifunctionaliteit van het meubel zorgt ervoor dat het als tafel, opbergplek, voetenbank, maar ook als extra zitplaats gebruikt kan worden indien er meerdere mensen over de vloer zijn. Leg er een (houten) dienblad op, en het object is stevig genoeg voor al die wijnglazen en schaaltjes.

Welke materiaal?
Een combinatie van materialen, zoals glas en hout, zorgt ervoor dat een interieur niet snel in een hokje te plaatsen valt. Glazen tafels zijn vaak favoriet bij mensen die houden van moderne interieurs. Glas is koel, dus combineer een glazen tafel met uitnodigende zitmeubels en kleed. Houten salontafels worden dikwijls in rustieke interieurs toegepast. Maar er zijn houten salontafels te vinden met een eigentijdse 'twist', zoals een metalen onderkant, Strak en sfeervol.

 


 

Daarom Morres
 • 5 jaar garantie
 • Gratis interieuradvies
 • Laagste prijs garantie
 • Dé slaapexpert van de Benelux
Dichtbij en elke dag open

Je bent elke dag welkom van 10-18 uur, ook op zon- en feestdagen!

Morres
Industrieweg 2, 4561 GH Hulst (NL)


 • Alles voor je huis onder één dak

 • Persoonlijk, deskundig advies

 • 5 Jaar garantie op de volledige collectie

Wij maken gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u de voorwaarden. Voor verder informatie over het privacybeleid klik hier
x

Beste Bezoeker,

Op dit moment ben je niet op de Belgische Morres site
Wil je naar de Belgische Morres site?

Ga naar Morres.be Blijf op Morres.nl