• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

5 tips voor kids

Blog

Geplaatst op 25 maart 2020.

Vooral in deze tijd van gedwongen thuis zitten is echt tijd voor elkaar maken nog belangrijker geworden. Wissel de dagelijkse schermtijd af met ouderwets tijd maken voor je kids. Een bordspel, een fijne knutselmiddag of een ontspannen voorleesmoment, het zijn juist deze dingen die er nu zo toe doen. Ben je een beetje inspiratieloos? Geen nood, met mijn ‘5 thuisblijf tips met kids’ hou je ze lekker bezig en zorg je voor structuur en gezelligheid.

Is de schermtijd nu echt overschreden? Verlaat de digitale wereld met een bordspel. Kies afhankelijk van de leeftijd voor korte spelletjes of maak er een echte challenge van met een monopoly marathon verspreid over de week.

Dit is onze top 5

1. Pieter konijn bordspel 4+
2. Lynx 6+
3. Mouthguard challenge 8+
4. Escape room Jumanji 10+
5. Monopoly 8-99 jaar

Wie heeft er niet mee geknutseld: een lege wc rol. Altijd beschikbaar en ongelofelijk wat je er allemaal mee kunt maken.

De eenhoorn, maak je met wat precies knipwerk van een wc-rol en gekleurd papier. De manen knip je uit crêpepapier.

Deze mooie pompon maak je met een stukje wc rol en gekleurde wol. Omwikkel de rol, zet de draadjes vast (boven en onder) en knip ze door aan de zijkant.

Knikkerspel: knip een poortje in de wc rollen en beplak met gekleurd papier. Knip als laatste rondjes uit wit papier en schrijf er met een zwarte marker het puntentotaal op.

Voor deze opbergers knip je wc rollen in verschillende hoogtes. Dek de bodem af met een iets groter stukje stevig papier en maak er pootjes aan. Het snoetje teken je als laatste in.

 

Haal jij een 10 voor taal of is je kind je toch iets te slim af. Daag jezelf en je kind uit met onze top 5 telefoon spelletjes

1. Taalapp, van vervoegingen tot synoniemen, van puzzelwoorden tot woorden die beginnen met een x.
2. Lingo, hoe verder je komt in het spel, des te meer punten je verzamelt.
3. Super spelling, speciaal voor kinderen die net beginnen met schrijven.
4. Wordfeud, vergroot je woordenschat met deze digitale scrabble variant.
5. Alpha Battles, leg het langste woord en win.

Lezen en voorlezen is hartstikke gezond, het werkt ontspannend en het geeft je kind een kijkje in een andere wereld. Boordevol spanning, avontuur, humor en fantasie.

Dit is onze top 5

1. Dikkie Dik, het dubbeldikke voorleesboek, Jet Boeke
2. Hé wie zit er op de wc?, Harmen van Straaten
3. De grote vriendelijke reus, Roald Dahl
4. Pluk van de Petteflat, Annie M.G. Schmidt
5. De wereld van de Gorgels, Jochem Myjer

Leerzame apps, hartstikke handig nu je kind niet naar school kan, van het leren hoe je een online game maakt tot een virtuele aardrijkskunde les. Je kind leert het spelenderwijs.

 

Dit vinden wij de leukste 5

1. Virtueel op reis met Mymaps, heb je het op school bijvoorbeeld pas gehad over de Romeinen? Breng dan een virtueel bezoekje aan Rome en maak een kaart van alle plekken, fonteinen, pleinen en ruïnes die je in schoolboeken gezien hebt.

2. Kidsweek begrijpend lezen, wanneer je kind goed is in begrijpend lezen, snapt het ook beter de oefeningen tijdens bijvoorbeeld aardrijkskunde, geschiedenis en worden verhaalsommen makkelijker. 

3. Ontwikkel een online game, het Klokhuis heeft onlangs hun online gamestudio helemaal vernieuwd. Je kind kan zelf een game ontwikkelen – bomvol tutorials.

4. Virtueel museumbezoek, Breng een virtueel bezoekje aan het Van Gogh-museum, het Guggenheim in New York of bekijk de mummies in het British Museum in Londen.

5. Leuke proefjes, op de website proefjesdoen.nl staan 237 verschillende proefjes voor kinderen vanaf 8 jaar. Daarmee is het de grootste collectie van Nederlandstalige proefjes op het web.

Navigeer naar