• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

expositie Willembarend Boehlé

Evenement

Geplaatst op 08 juli 2021.

Van fantasie tot fascinatie……

Een tentoonstelling van vrij werk

 

 

 

Na jarenlang in de drukkerijwereld werkzaam te zijn geweest, gaat Willembarend Boehlé in 1968 de uitdaging aan om bij Morres Meubel in Hulst het iconische meubelboek te ontwerpen. Hij drukt op heel eigen wijze zijn stempel op zowel fotografie als vormgeving. Ook het Morres-logo van vandaag met de bekende rode stip is van zijn hand. 

Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd legt Boehlé zich toe op vrij grafisch werk. Een van zijn geliefde bezigheden is teksten uit het verband halen: goedmoedige taalprovocatie noemt hij dit. Sommige filosofietjes van zijn hand stemmen tot nadenken of ontlokken een glimlach aan de toeschouwer. 

 

Overal waar hij gaat of staat, vindt hij inspiratie waarbij hij soms gewoon “vuil van de straat” meeneemt en deze producten een heel nieuwe dimensie geeft. 

Inmiddels heeft Willembarend de leeftijd van 90 jaar bereikt en ter gelegenheid hiervan biedt Morres hem een expositie aan om zijn vrije werk aan het grote publiek te laten zien. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren. 

 

De tentoonstelling wordt officieel geopend op zondag 11 juli om 12u in aanwezigheid van de kunstenaar.

De expositie is de hele zomer te bezichtigen in de winkel en sluit eind augustus af.

 

Navigeer naar