• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Ontdek welke hor het beste past bij jouw raam of deur

Blog

Geplaatst op 29 juni 2020.

Yes! Het is weer mooi weer, we gooien de ramen en de deuren open en leven lekker buiten. Zonlicht en frisse lucht stromen de woonkamer in, maar ook ongenode gasten als insecten en muggen komen een kijkje nemen. Met de juiste hor houd je die buiten, terwijl je zelf van de zon en buitenlucht geniet. Een hor in het raam en de deur is dé manier om frisse lucht naar binnen te halen en die vervelende insecten buiten te houden. Met speciaal pollenwerend horrengaas houd je zelfs pollen buiten. Kies voor een hor die perfect past, anders heeft het niet zoveel zin. En met zoveel soorten ramen en deuren, zijn er ook zoveel horren en verschillende soorten horrengaas. Welke het beste past bij jouw raam of deur? Dat ontdek je hieronder:

 

Perfect maatwerk horren voor het beste resultaat

Wij adviseren altijd al maatwerk in raamdecoratie, en zeker in horren. Omdat een hor alleen goed werkt als die perfect aansluit. Maar ook omdat de ene hor, de andere niet is. Misschien past een inzethor beter bij de ramen van de keuken terwijl een rolhor voor jouw slaapkamer gewenst is. Heb je huisdieren, dan wil je horrengaas dat sterker is dan het reguliere horrengaas. En bij hooikoorts wil je natuur horrengaas dat de pollen wel tegenhoudt!

 

Welke hor voor je raam?

Of je nu een houten, kunststof of aluminium kozijn hebt, voor elk is een juiste oplossing. Een inzethor past perfect in houten en kunststof kozijnen. De afdichting klemt namelijk perfect in het raam zodat het goed aansluit door de unieke montage. De inzethor zit stevig, zelfs als het heel hard waait. Toch til je het er zo uit als dat moet. De inzethor zit aan de buitenzijde van het raam en kan dus ook bij ramen die naar binnen openen.

Raamhor voor een draaikiepraam

Een raam dat ook naar binnen toe opent, is een draaikiepraam. Heb je zo’n raam, dan kun je dus kiezen voor een inzethor, maar ook een vaste raamhor is hierbij een prima optie. Welke je kiest, hangt vooral af van het gebruik. Is het een raam waar je bijvoorbeeld het dekbed wel eens buiten hangt? Dan moet de hor weggehaald kunnen worden. In dat geval kies je voor de inzethor. Is het een raam dat je prima van binnenuit kunt schoonmaken en het alleen maar opent om de ruimte te luchten? Dan is een vaste raamhor net zo handig.

 

Rolhorren bij slaapkamer ramen en dakramen

Een slaapkamerraam zet je als het even kan elke dag wel open om de boel te luchten. En waarschijnlijk hang je daar ook regelmatig het dekbed buiten. Dat kan niet als er een hor voor het raam zit, dus die zul je weg moeten halen. Of je rolt het een stukje op. Net zover dat je het dekbed buiten kunt hangen. Dat kan dus met een rolhor. Deze hor is ook heel geschikt voor ramen waar je niet zo goed bij kan, zoals een dakraam.

Recht raam, vierkant, toog of een andere vorm?

Niet elk raam is rechthoekig. Maar dat is geen probleem, ook niet als je voor een raam met een andere vorm een hor zoekt. Natuurlijk kan niet voor elke vorm raam elk type hor gebruikt worden, maar voor vrijwel elke vorm is wel een hor-oplossing te vinden bij Morres.

Soorten horrengaas voor jouw raam

Soorten horrengaas voor jouw raam
Een hor is er natuurlijk vooral voor het buitenhouden van irritante beesten. Van die muggen die ’s nachts rond je hoofd zoemen en wakker houden. Of vliegen die in de keuken overal gaan zitten waar je dat niet wilt. Maar een hor kan ook pollen tegenhouden. Daarvoor is er speciaal pollenwerend gaas. Ideaal als je hooikoorts hebt. En vind je horren wel handig, maar wil je eigenlijk ongehinderd naar buiten kunnen kijken? Dan is er het extra transparante gaas!

Geniet van licht en frisse lucht met een hordeur!

Belangrijk om rekening mee te houden is voor welke soort deur je de hor plaatst, hoeveel je deze gebruikt en op welke manier. Je kunt je voorstellen dat de keukendeur naar de tuin veel gebruikt wordt bij lekker weer, terwijl de deur naar het balkon op de eerste verdieping minder vaak open en dicht gaat. Ook de grootte van de deur heeft invloed op je keuze voor de juiste hor.

Plisséhordeur
De meest populaire variant is de Japanse plisséhordeur die, net als bij plisségordijnen, bestaat uit zigzag geplooid materiaal. Of het nu gaat om een enkele deur, een dubbele deur of een schuifpui: een plisséhordeur kan bijna altijd. Handig is dat deze deur in iedere positie open blijft staan. Loop je dus veel tussen keuken en terras heen en weer, dan hoef je de hordeur niet iedere keer opnieuw te openen.

Pendel Hordeur
Je kent dit type deur vast wel; de pendeldeur heet ook wel een saloondeur en gaat naar beide kanten open. Deze hordeur sluit automatisch en is vooral praktisch voor deuren die vaak gebruikt worden. De pendeldeur is dan ook ideaal als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Heb je je handen vol met drankjes of een wasmand? Met een zacht tikje van je voet is de deur makkelijk te openen.

Scharnier Hordeur
De scharnier deur heeft dezelfde kenmerken als een pendeldeur, maar deze opent slechts naar één kant. Je kunt voor je huisdieren een honden- of kattenluik in laten bouwen, zodat zij ook weer naar binnen kunnen. Al kun je in dat geval – zowel qua prijs als gebruiksgemak – beter voor een pendeldeur kiezen. Kies in beide gevallen voor petscreen, ook wel huisdieren gaas genoemd. Dit gaas is bijzonder sterk en bestemd tegen de scherpe nagels van je huisdier.

Schuifhordeur
De schuifhordeur heeft veel weg van de plisséhordeur maar zorgt voor een betere ventilatie en je kunt er beter doorheen kijken. Ook is de schuifhordeur voor grote oppervlakken geschikt, zoals een schuifpui in de woonkamer. Zo kunnen schuifhordeuren tot 2 meter in breedte en 3 meter in hoogte geplaatst worden! Is je deur breder? Dan kun je twee schuifelementen plaatsen die je naar elkaar toe schuift.

Morres biedt gratis & vrijblijvend kleur- en interieuradvies. Maak een afspraak en ontdek alle mogelijkheden op het gebied van horren bij de vakspecialist.

 

Navigeer naar