• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Is een hoekbank iets voor mij?

Blog

Geplaatst op 19 juni 2019.

Met deze 4 tips kom je er snel achter

Hoekbanken, je kunt er niet meer omheen. Leuk, groot, en natuurlijk super relaxed.
Maar is een hoekbank iets voor jou, en waar moet je rekening mee houden als je overweegt er eentje aan te schaffen?

Tip 1
Het eerste waar je bij een hoekbank aan denkt is; heel veel zitplekken. Natuurlijk is dat waar, maar in de praktijk wordt een hoekbank nog vaker gebruikt als lekkere hang- en ligplaats. Heerlijk languit na een drukke dag, met de afstandsbediening binnen handbereik.

Tip 2
Het klinkt je misschien een beetje vreemd in de oren, maar ook als je alleen bent is een hoekbank fantastisch. Zie je het al voor je; lekker languit liggen en luieren op een heeeele grote bank. Wauw! En vooruit; hond Max mag er ook bij.

Tip 3
Wanneer je een hoekbank plaatst, verandert automatisch het zwaartepunt van de zithoek, van horizontaal naar diagonaal. Houd hier rekening mee, wanneer je een losse fauteuil bij je hoekbank wil zetten. De beste plaats is schuin tegenover de hoek van de bank. Natuurlijk blijft dit altijd afhankelijk van de vorm van de ruimte en waar je de zithoek in komt lopen.

Tip 4
In de winkel zien hoekbanken er niet groot uit, maar let op, eenmaal bij je thuis zijn ze dat vaak wel. Een hoekbank heeft meestal een grote zitdiepte. Zorg dat je voorbereid bent en neem de maten van de ruimte mee. Twijfel? Leg met kranten de afmeting van de hoekbank uit in je kamer, zo zie je meteen of het past.

Ben je er nog niet helemaal uit? Kom langs voor een persoonlijk advies!

  • Kleur- en interieuradvies
Navigeer naar