• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

expositie Brood Raveel Magritte

Morres uitgelicht

Geplaatst op 19 september 2019.

Ontmoet Herman Brood, Rogér Raveel en René Magritte op deze bijzondere expositie
Gratis te bezoeken tijdens onze openingsuren

 

 

Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) 

Was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Herman Brood heeft zijn hele leven al geschilderd en getekend maar is in eerste instantie beroemd geworden met zijn muziek. Zijn schilderijen, giclees, tekeningen en zeefdrukken zijn herkenbaar; vaak met dikke zwarte lijnen en ingekleurd met primaire kleuren. Hij gebruikt verf rollers, spuitbussen en viltstiften om in hoog tempo zijn schilderijen te maken. Het gebruik van slogans op zijn schilderijen kun je weer terugvoeren op stripverhalen waar hij ooit mee begonnen is.

Roger Raveel (Machelen, 15 juli 1921 – Deinze, 30 januari 2013) 

Was een post-expressionistisch schilder, tekenaar en graficus, verwant aan de popart, waarvan hij een voorloper is. Roger Raveel streefde ernaar, de begrenzing van het doek te doorbreken. Zijn opzet was het onderscheid tussen schilderij en werkelijkheid te verduidelijken en een utopische poging om deze te overbruggen. 

Nochtans blijven op Raveels doeken abstracte vormen, zoals kleurvlakken en grote witte vierkanten, een belangrijke plaats innemen. Hierdoor ontstaat er telkens een dubbelzinnige ruimtewerking. Zijn oeuvre getuigt van een grote complexiteit door het simultaan gebruik van abstracte en figuratieve factoren en door zijn ambigue ruimtelijke visie.

René Fançois Chislain Magritte (Lessen, 21 november 1898 – Schaarbeek, 15 augustus 1967) 

Was een Belgisch surrealistische kunstschilder en een van de bekendste Belgische schilders in het algemeen. Het grootste deel van het oeuvre van Magritte behoort qua stijl tot het surrealisme, één van de belangrijke kunststromingen van de 20e eeuw. Het bekendste werk van Magritte is zonder enige twijfel La Trahison des Images (1928-29) of "Het verraad van de voorstelling" met de geschilderde tekst: Ceci n'est pas une pipe onder de zeer realistische afbeelding van een pijp.

Navigeer naar