• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Potje “matten”?!

Nooit meer ‘s ochtends met je blote voeten op die koude vloer, met dank aan het aangename tapijt dat onder je onderdanen kriebelt. Dat is nog maar één voordeel, want naast warm en gezellig is zo’n lekkere mat ook nog eens geluiddempend en niet te vergeten super stylish. Maar hoe kies je nu het perfecte vloerkleed? 

Een vloerkleed in dezelfde tint van de muur zorgt voor rust
Natuurlijk let je bij de keuze van het vloerkleed ook op de inrichting van de ruimte. Heb je een fijne basisinrichting die je regelmatig update met accessoires in de nieuwe trendkleur? Dan kun je ook het vloerkleed in die trendkleur kiezen. Wil je rust in je interieur dan is een vloerkleed in dezelfde tint van de muur heel stijlvol en maakt van de ruimte een rustig geheel.


Tapijt onder of voor de bank, hou rekening met de maat
Allereerst is het belangrijk dat je de juiste maat bepaalt van het vloerkleed. De afmetingen van de ruimte waar je het neerlegt, zijn daarin bepalend. Wil je het tapijt onder de bank dan is de ideale verhouding 2/3-1/3: 1/3 steekt onder de bank en de rest ligt ervoor. Kies je voor een tapijt voor de bank, blijf dan met de afmeting binnen de breedte van de bank.

Kies voor een laagpolig tapijt onder je eetkamertafel
Voor de slaapkamer is hoogpolig en superzacht heel fijn, tenzij je natuurlijk allergisch bent. Voor de woonkamer kun je eigenlijk elke soort kiezen, afhankelijk van jouw smaak en de inrichting. Een interieur met veel harde materialen zoals een betonnen of stenen vloer combineert goed met zowel een hoogpolig karpet als met een sisal vloerkleed. Leg je het karpet in de eetkamer, dan is het belangrijk dat het gemakkelijk schoon te maken is. Een laagpolig karpet of zo’n sisal variant is dan aan te bevelen.

Ga eens voor een rond vloerkleed
Rond is terug en zorgt voor een speelse touch in de ruimte. Creëer een fijn hoekje met jawel ;-) een rond vloerkleed of maak een statement met een heerlijk groot rond tapijt los in de ruimte.Heb je een hoekbank, kies dan zeker voor rond. Leg in dit geval  het ronde tapijt naar de hoek toe voor een schitterend en gezellig resultaat. 
 

Het materiaal van een vloerkleed
Let ook op het materiaal dat je kiest. Zo kun je katoenen vloerkleden vaak gewoon in de wasmachine doen, als ze tenminste niet te groot zijn. Sisal is gemakkelijk te reinigen met een spons en vloerkleden van synthetische materialen zijn vaak vuilafstotend en eenvoudig schoon te maken.
 

Als room divider
Een vloerkleed kan ook een handige manier zijn om een grote ruimte in te delen. Zo kun je een natuurlijke afscheiding maken tussen bijvoorbeeld de zithoek en de eethoek. Let dan wel op dat het kleed of zo groot is dat alle meubels er gemakkelijk voor een deel op geplaatst kunnen worden of dat het juist zo klein is dat er een natuurlijke loop tussen het kleed en de meubels ontstaat.
 
 
 
Bron: MrWoon
 

Navigeer naar