• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Eetkamertafels

Wonen

Alle producten

Alle producten

Stijlvolle eetkamertafels voor jouw interieur

Een eetkamertafel is niet zomaar een meubelstuk in huis. Het is de plaats waar je samen met vrienden en familie geniet van gezellige momenten. Of het nu gaat om een uitgebreid ontbijt met je gezin op de zondagochtend of een onvergetelijk diner met vrienden tot in de late uurtjes: je maakt op verschillende momenten gebruik van de eetkamertafel. Morres Wonen biedt een exclusieve collectie aan eetkamertafels aan die zowel functioneel als stijlvol zijn. Kom vrijblijvend langs in onze showroom in Zeeland met een oppervlakte van maar liefst 40.000 m2 of bestel direct je favoriete tafel in onze webshop.

Eetkamertafels in uiteenlopende vormen

Bij een eetkamertafel kopen heb je de keuze uit uiteenlopende modellen, zoals een vierkante, ovale of ronde eetkamertafel. We zetten de verschillende voor- en nadelen op een rij.

Vierkante eettafels

Een vierkante tafel maakt efficiënt gebruik van de aanwezige ruimte in de woonkamer. Zeker in een compacte eetruimte passen deze tafels goed, aangezien ze gemakkelijk tegen een muur geplaatst kunnen worden. Deze vorm is bovendien ideaal voor kleinere gezinnen, aangezien je met een vierkante tafel een intieme sfeer creëert. Voor grotere groepen is de vierkante tafel minder functioneel, aangezien de gasten aan de hoeken relatief ver weg van elkaar zitten.

Ronde eettafels

Voor een dynamische en gezellige sfeer is de ronde eettafel ideaal, aangezien iedere gast aan tafel meteen oogcontact met elkaar kan maken. Voor informele etentjes met grote groepen is deze vorm zeer geschikt. Ook is een ronde tafel veilig voor kinderen, omdat deze soort tafel geen scherpe hoeken heeft. Deze eetkamertafels nemen over het algemeen wel meer ruimte in dan andere modellenhou.

Ovale eettafels

Een eetkamertafel die ovaal is combineert de voordelen van de ronde en rechthoekige modellen. Je behoudt de ongedwongen sfeer aan tafel van de ronde variant, maar benut tegelijkertijd beter de ruimte. Een ovale tafel neemt namelijk aanzienlijk minder ruimte in dan een ronde.

Eetkamertafels van hoogstaande kwaliteit in verschillende materialen

Iedere eetkamertafel bij Morres Wonen voldoet aan onze hoge standaard en is ontworpen met oog voor detail. Of je nu op zoek bent naar klassieke charme, strak minimalisme of een rustiek landelijkgevoel: in onze collectie vind je een uiteenlopend aanbod aan stijlen. Enorm geliefd in ons assortiment zijn de houten eetkamertafels. Houten meubels hebben namelijk een natuurlijke warmte die veel mensen aanspreekt. Het veelzijdige materiaal is zowel geschikt voor een moderne tafel met een strak ontwerp als voor een traditionele tafel. Bovendien is massief hout, zoals walnoot of eiken, goed bestand tegen een stootje. Hierdoor heeft een houten eetkamertafel over het algemeen een lange levensduur. Door een beschermende laklaag aan te brengen, verleng je bovendien de levensduur van de tafel en is de tafel beschermd tegen krassen en vlekken. Andere populaire materialen zijn glas, kunststof of marmer. Het hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af welke tafel het beste bij jouw interieur past.

Zowel stijlvol als functioneel: meer dan alleen een eetkamertafel

Een eettafel moet niet alleen een fraai uiterlijk hebben, maar ook praktisch zijn. Daarom bieden wij tafels aan met verschillende opties om aan je persoonlijke wensen te voldoen. Zo zorgen uitschuifbare bladen ervoor dat er voldoende ruimte aan tafel is als er veel gasten over de vloer komen. Met ingebouwde opbergvakken kun je daarnaast eenvoudig tafelgerei opruimen. Dankzij de veelzijdigheid van onze tafels creëer je op ieder moment van de dag de juiste sfeer in huis. Kom langs in onze showroom om onze collectie van dichtbij te bewonderen of bestel meteen een eetkamertafel in onze webshop!

Navigeer naar