• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Tapijten en vloerkleden

Tapijten zijn onmisbaar in elk interieur. Een tapijt is zacht aan je voeten, geeft een knus gevoel en dempt geluiden.
Leg een zacht vloerkleed in de gang, woonkamer, slaapkamer, onder de eettafel of in je thuiskantoor. Heerlijk! 
Kom naar de tapijtshop in onze woonwinkel en ervaar ons zeer brede assortiment vloerkleden en tapijten.
We hebben onder andere gerenommeerde merken als Brink en Capman, Millenerpoort, Munk Carpets en cs rugs. Ook zijn er talloze stijlen te vinden bij Morres.
Zit je gewenste maat er niet bij? Dat is niet erg want maatwerk is ook mogelijk. 
Een selectie tapijten en vloerkleden in standaard afmetingen is natuurlijk ook online te bestellen. Bekijk hieronder onze webshop.

Weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent? Kom dan zeker langs in de winkel voor een adviesgesprek. Tot snel!

SELECTIE VAN ONZE TAPIJTEN MERKEN

Alle producten

  1. Tapijten

    Dag koud huis, ik houd je zacht en warm

    Kies je favo tapijt of laat ‘m maken

  2. In de mix

Alle producten

Tapijt kopen

Een tapijt, bij velen onder ons beter gekend als een vloerkleed of een karpet, is een onmisbaar accessoire in elk interieur. En dat is ook logisch als je je bedenkt dat een tapijt zowel een praktische als een decoratieve functie heeft. Vloerkleden voelen heerlijk zacht aan en geven de inrichting van je woning direct een heel andere look. In onze modieuze Morres Wonen-winkel vind je een exclusief aanbod aan diverse soorten vloerkleden voor elke woning. Breng een bezoekje aan onze reusachtige toonzaal die jou maar liefst 40.000 m2 winkelplezier biedt en koop jouw nieuwe vloerkleed!

De tapijtencollectie van Morres Wonen

Handgeknoopte tapijten met een traditioneel Perzisch ontwerp, tapijten met een tijdloos design in een standaardafmeting, voordelige vloerkleden met drukke prints en zoveel meer. In onze unieke collectie vind je ze allemaal. Vraagt jouw woonkamer om een extra groot vloerkleed in een ronde vorm, wil jij een vloerkleed kopen dat gemaakt is van polyester in een alledaagse kleur of ben je helemaal in de ban van vintagetapijten in chenille katoen? Het juiste vloerkleed voor jouw smaak ligt op jou te wachten bij Morres Wonen. 

Vloerkleden kopen: hoe kies je het perfecte vloerkleed?

Een vloerkleed kopen doe je in de eerste plaats met je ogen. Toch zijn er ook andere factoren die je in aanmerking zou moeten nemen. 

1) Afmetingen

En dan hebben we het zowel over de afmetingen van het vloerkleed zelf als over de afmetingen van het meubilair dat zal rusten op het vloerkleed. Het is belangrijk dat je kiest voor een tapijt in een formaat dat past in de ruimte waarvoor het bedoeld is. Een te groot vloerkleed in een ietwat kleinere ruimte doet de kamer er al snel te vol uitzien. Een te klein vloerkleed in een vrij grote ruimte daarentegen, leidt ertoe dat het gewenste effect niet bereikt wordt. Houd er rekening mee dat de afmetingen van de meubels die op of naast het vloerkleed komen min of meer overeen moeten komen zodat het geheel er mooi uitziet.

2) Plaatsing van het vloerkleed

Ook dit heeft in zekere zin opnieuw met de afmetingen te maken. Wil jij jouw vloerkleed graag gedeeltelijk onder je bank plaatsen? Dan heb je uiteraard een groter vloerkleed nodig dan wanneer dit niet het geval is. Een vloerkleed dat onder de bank ligt, creëert het idee van een knus ziteilandje en zorgt ervoor dat je woonkamer optisch groter lijkt. 

3) Hoogpolig of laagpolig vloerkleed

Een hoogpolig tapijt voelt erg zacht en comfortabel aan, het geeft je interieur een luxe uitstraling en je kan het snel en gemakkelijk uitkloppen. Een laagpolig tapijt is doorgaans minder zacht, maar trekt minder vuil aan en komt beter tot zijn recht in een modern interieur. Beide soorten vloerkleden zorgen voor een dempend effect in eender welke ruimte. 

4) Design van jouw vloerkleed

Dit is natuurlijk waar we het allemaal voor doen. Iedereen wil graag een vloerkleed dat mooi aansluit op zijn/haar interieur. En daar zijn onze vloerkleden uitermate geschikt voor. Bij Morres Wonen vind je een veelzijdig aanbod vloerkleden met traditionele of juist heel moderne designs. Ook wat de afmetingen en de structuur betreft, heb je keuze te over. Wil jij graag een op maat gemaakt vloerkleed dat perfect past in jouw studeerkamer of in je compacte inkomhal? Bij ons kan het allemaal.

Navigeer naar