• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Bedbodems

Slapen

Bedbodems

Naast de matras is ook de bedbodem van essentieel belang voor een goede nachtrust. De bedbodem en matras zorgen samen voor de ondersteuning van je lichaam terwijl je slaapt. Er bestaan verschillende soorten bedbodems, waarvan de lattenbodem de bekendste is. Ook bij Morres Wonen in Zeeland vind je een mooi aanbod bedbodems in diverse afmetingen terug. Breng een bezoekje aan onze webshop en laat je inspireren of kom direct langs in onze gigantische woonwinkel en kies een bedbodem die bij jouw slaapbehoeften past! 

Een bedbodem kopen bij Morres Wonen

De meest gekozen onder de bedbodems is ongetwijfeld de lattenbodem. In ons uitgebreide assortiment vind je een unieke selectie lattenbodems in diverse designs en met verschillende eigenschappen. Wil jij graag een elektrisch verstelbare lattenbodem bestaande uit 42 latten of ben je op zoek naar een nieuwe bedbodem in de vorm van een lattenbodem met slechts 28 latten? Alle soorten bedbodems vind je terug in de veelzijdige collectie van Morres Wonen. 

Het belang van een goede bedbodem

De bedbodem is de constructie die je matras ondersteunt zodat jij er zo lang mogelijk plezier aan beleeft. Een bedbodem kopen biedt bijgevolg ook heel wat aantrekkelijke voordelen: 

1) Een bedbodem zorgt voor een optimale ventilatie

Een bedbodem, of lattenbodem kopen, zorgt ervoor dat je matras kan ademen. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je lichaamsvocht afgevoerd kan worden. Tezelfdertijd zal je slaapkamer hierdoor minder bacteriën en andere soorten ongedierte aantrekken.

2) Een bedbodem zorgt voor de nodige stevigheid

In onze slaap maken we behoorlijk wat bewegingen. En om al deze bewegingen op te vangen, is een goede lattenbodem echt geen overbodige luxe. Door een bedbodem te kopen, geef je jouw matras de gewenste ondersteuning, waardoor al jouw bewegingen gekalmeerd worden en jij kunt genieten van een welverdiende nachtrust. 

3) Een bedbodem zorgt ervoor dat de matras langer meegaat

Een matras die op de vloer ligt, zal sneller beschadigd raken dan eentje die op een lattenbodem ligt. Een lattenbodem kopen leidt ertoe dat je matras zijn stevigheid, comfort en vormgeheugen veel langer behoudt, waardoor de levensduur van je matras verlengd wordt. 

Lattenbodems kopen: aandachtspunten

Of je nu op zoek gaat naar een standaard of naar een elektrische bedbodem, er zijn een paar factoren waar je rekening mee dient te houden: 

1) De afmetingen van je matras

Het spreekt vanzelf dat je moet kiezen voor een bedbodem die aansluit op de maat van je matras. Ga voor een bedbodem met veren als je een springmatras hebt of kies voor een lattenbodem als je een schuim- of latexmatras hebt. Ook in het geval van een springmatras is een lattenbodem kopen mogelijk, maar enkel wanneer de ruimte tussen elke lat beperkt is (maximaal 4 cm). 

2) Kies je voor een bedbodem met of zonder poten?

Zal jouw bedbodem dienst doen als basis van je bed? Dan heb je enkel baat bij het kopen van een bedbodem als je kiest voor een exemplaar op poten. Alle bedbodems op poten staan hoger en maken zo een optimale ventilatie mogelijk. Is jouw bed voorzien van een kader? Dan is een bedbodem zonder poten eveneens een optie.

Navigeer naar