• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Raamdecoratie in meerdere lagen? Ga eens voor ton-sur-ton!

Wil je een rustige sfeer in het interieur? Met een wat chique uitstraling? Dan is de ton-sur-ton-look een echte aanrader! Saai? Nee, eerder subtiel en zelfs spannend als je wat gelaagdheid in de kleurtoon aanbrengt. En dat gaat heel goed met raamdecoratie in meerdere lagen. Ton-sur-ton voor het raam dus.

Wat is ton-sur-ton?

Ton-sur-ton is een kleurenpalet uit een kleur maar wel in diverse tinten. Je combineert zo verschillende tinten met elkaar die in dezelfde kleurtoon liggen. Net zoals op die kleurenwaaiers die je in onze winkels ziet. Zoals van lichtblauw tot donkerblauw en alles wat daar tussenin ligt.a

Diepte door contrast in de kleurtoon

Wil je voor de ramen 2 of 3 verschillende lagen raamdecoratie hangen dan kan dat wat saai worden als het allemaal in precies dezelfde kleur is. Maar met nuances in die kleurtonen wordt het juist spannend en krijg je diepte in de ruimte. Die nuances breng je aan door contrast te kiezen in de kleurtint. Bijvoorbeeld door de donkerste kleur te combineren met een lichtere tint uit dezelfde kleurtoon. Of door te variëren met materialen en structuren. Zolang je qua kleur op dezelfde lijn blijft, is er heel veel mogelijk.

Combinaties in soorten raamdecoratie

Combineer je een transparant gordijn zoals een in-between met aluminium jaloezieën en een gevoerd overgordijn dan heb je veel verschillende materialen bij elkaar voor het raam. Maar als het allemaal in de dezelfde kleurtoon is, van lichte naar donkere tinten, ontstaat er een aangename diepte in het interieur terwijl de basis toch heel rustig blijft. Een perfect uitgangspunt dus om de rest van de ruimte verder in te kunnen richten!

Visueel contrast

Wil je echt een heel rustige uitstraling voor het raam? Laat dan van dezelfde stof verschillende soorten raamdecoratie maken en combineer die met elkaar. Kies hiervoor wel heel verschillende soorten raamdecoratie, zoals een gordijn met een vouwgordijn. De lijnen van de raamdecoratie zijn dan al heel verschillend wat een visueel contrast creëert terwijl je wel de rust in de ruimte houdt. En laat je bijvoorbeeld de gordijnen voeren dan schijnt door de vouwgordijnen heen het licht waardoor ze lichter ogen dan de gevoerde gordijnen.

Lichte of donkere kleurtinten

Houd je van rust in de ruimte, dan is ton-sur-ton een ideale oplossing voor jouw interieur. Wil je dit in de slaapkamer en moet die wat knusser worden? Ga dan voor de donkere kleurtinten. Heeft een licht en ruimtelijk interieur jouw voorkeur? Dan zoek je de nuances in de lichtere kleurtinten.

Persoonlijk advies bij jouw keuze in ton-sur-ton raamdecoratie

Het kiezen van raamdecoratie kan best lastig zijn, zeker als je meerdere lagen met elkaar wilt combineren. Of je nu plissés met gordijnen voor de ramen wilt of jaloezieën met in-betweens, voor advies in mooie ton-sur-ton raamdecoratie ga je naar de stylisten van MrWoon. Zij vertellen je dan ook hoe je de rest van het interieur laat aansluiten op de gekozen combinatie in raamdecoratie. Ze staan voor je klaar in al onze woonwinkels met veel inspirerende voorbeelden en altijd een persoonlijk woonadvies.

Bron: MrWoon

Navigeer naar