• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Rug-en nekpijn tijdens het slapen

Blog

Geplaatst op 25 oktober 2021.

Ruim 2 miljoen mensen heeft regelmatig last van ­rug- en nekpijn. Daarbij is lage rugpijn de meest voorkomende klacht. Zo’n pijn kan verschillende oorzaken hebben, maar gezien we bijna een derde van ons leven liggend in bed doorbrengen, is een goed ondersteunend slaapsysteem geen overbodige luxe.

 

''Ik heb lage rugpijn tijdens het slapen, zou dat aan mijn matras kunnen liggen?''

“Ja, dat zou wel eens heel goed het geval kunnen zijn. Ik nodig je graag uit voor een gratis en vrijblijvende test in ons slaap testcenter. Daar gaan we samen je slaapprofiel bepalen. Ik stel je een aantal vragen, kijk naar je lengte, lichaamsbouw en gewicht. Ik vraag of je allergieën hebt, pijn in je nek, en hoe je slaaphouding is. Met al die gegevens bepalen we welke matras, bedbodem en kussen voor jou het meest geschikt zijn.” 

Matras: persoonlijk en op maat

Slaapexpert Timothy vertelt: “We hebben meer dan 100 soorten matrassen op voorraad met verschillende kernen en veringen die het type ondersteuning bepalen. De afdekking en comfortlaag zorgen voor het gevoel. In ons slaaptestcenter analyseren we je lichaamsbouw en meten we je volledig op. Zo kiezen we samen het beste matras voor jou. Lig je vaak op je buik? Dan raad ik een stevig matras in de heupzone aan. Slaap je eerder op je zij? Ga dan voor een zachter matras. Om de ideale lengte van je bed te bepalen, ronden we je lichaamslengte plus 20 cm naar boven af.”

 

Onderstel: zeker niet ondergeschikt

“Daarna selecteren we de bedbodem. Minder zichtbaar, maar niet minder belangrijk! Ook hier zijn verschillende opties en verstellingsmogelijkheden. Lees je graag in bed? Dan is een handmatig of elektrisch verstelbaar gedeelte van je rug of benen fijn. Ben je wat ouder? Of heb je medisch gezien wat hulp nodig? Denk dan eens aan een knienkik-, nekknik- of kantelfunctie. Het belangrijkste argument om voor verstelbaarheid te gaan vind ik verlichting bij bekkeninstabiliteit. Door je voetgedeelte 1 à 2 cm hoger te leggen, ontlast je jouw bekken al enorm.”

 

Kussen: keur voordat je kiest

“Een fijn kussen is de derde pijler van een goede nachtrust. Kies de vorm, hardheid en hoogte van je kussen op basis van je lichaamsbouw, hoe je slaapt en hoe hard je matras is. We hebben meer dan 50 testkussens in huis die je kunt uitproberen voordat je jouw keuze maakt.”

 

Vul online een afspraakverzoek in voor een gratis slaapadvies.

1. Maak een afspraak via de online kalender.

2. We ontvangen je graag op onze slaapafdeling voor een intake gesprek. We bespreken hierbij je wensen (en eventuele klachten).

3. We bepalen samen je persoonlijke slaapprofiel in ons Slaap Test Center.

4. Op basis van je voorkeuren en je slaapprofiel adviseren we je welke slaaptechniek het beste bij je past.

5. Indien gewenst, maken we het advies compleet met de juiste keuze in bedbodem, kussens, dekbek en bedtextiel. Zelfs een passend sfeeradvies voor je slaapkamer behoort tot de mogelijkheden!

Lekker slapen, daar word je blij van

    Navigeer naar