• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Tentoonstelling Morres 110

Geplaatst op 15 april 2019.

UNIEKE OVERZICHTSTENTOONSTELLING 

1909 - 2019 

In het kader van ons 110-jarig bestaan organiseren wij een grote jubileumtentoonstelling met als titel 110 jaar woonplezier.  

De overzichtstentoonstelling is op 20 april  geopend door burgemeester Jan Frans Mulder samen met mevrouw Yolande Morres en is gratis toegankelijk tijdens openingsuren.

Dit kun je verwachten en nog veel meer

We hebben een unieke overzichtstentoonstelling samengesteld. Dankzij de hulp van de familie Morres en onze (oud)medewerkers is het een schitterend ‘document’ geworden dat je zeker niet mag missen.

Gebouwen door de jaren heen, van klein naar groot. 

Kijk mee vanaf het moment dat Fré Morres in een pand aan de Vismarkt in het centrum van Hulst, naast zijn elektische meubelmakerij, die een straat verderop lag, ook een kleine winkel opent.

Ontwerpen door de jaren heen, van Vioolkast tot Expansos

Kijk mee hoe zoons Jo en Antoine in de zaak komen - beiden zijn ook opgeleid tot meubelmaker - en hoe Jo Morres zich ontpopt tot de sterk organisatorisch en financiële man en broer Antoine al gauw een creatieve duizendpoot blijkt. Een ijzersterk duo is geboren!    

Vervoer door de jaren heen, van bakfiets tot vrachtwagen

Kijk mee vanaf de bakfiets hét eerste vervoermiddel en hoe deze begin jaren ‘50 werd ingeruild voor de Morres busjes en later voor de Morres vrachtwagens, te herkennen aan de typische rode Morres kleur. Inmiddels heeft het rood plaatsgemaakt voor Morres grijs.

Leuke weetjes

"Tussen Kruiningen en Perkpolder was de zogenaamde Morres boot een begrip. Dit veer zette op gezette tijden de mensen van ‘de overkant’ over voor een Dagje Morressen. Dit was een hele attractie. De mensen werden aan de boot opgehaald met een Morres bus en ook weer teruggebracht."

"Toen Morres de nieuwe winkel opende was men bang dat er niet genoeg klandizie zou zijn. Daarom werd er om de Vlamingen te lokken een benzinepomp bij geplaatst met goedkope benzine. Dit bleek niet nodig, want met de opening waren er al 4000 mensen."

"De eerste auto, een Chevrolet uit 1928 deed in 1933 zijn intrede in het bedrijf. Deze werd naast privégebruik ook uitgeleend als trouwauto voor klanten met chauffeur Robert de Bleijser."

Navigeer naar