• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Zo kies je de juiste kleur in je interieur

Blog

Geplaatst op 01 oktober 2020.

Meer dan ooit zitten we tussen vier muren en is de juiste kleur op de muur nog belangrijker geworden. Want: wist je dat de kleuren in ons dagelijkse leven invloed hebben op ons humeur? De zogenaamde kleurenpsychologie! Ga dus voor kleur in je interieur waar je een positieve vibe van krijgt, zeker nu de dagen weer grijzer en korter worden. In deze blog lees je hoe je de juiste kleur kiest.

Beken kleur in je interieur

Een rustige basis is het perfecte uitgangspunt en breng je tot leven met verschillende kleuraccenten. Zo’n accent mag eruit springen, maar overdrijf niet, zo voorkom je dat de muren op je af komen. 

Groen en blauw zijn echte matchmakers

Met groen en blauw creëer je rust en kalmte in je interieur. Bovendien zijn het echte matchmakers want ze combineren perfect met naturel houten meubelen en een houten vloer.

Haal de zon in huis met rood of oranje

Rood is een signaalkleur en zorgt voor energie, zeer geschikt dus voor  een ruimte waar weinig zonlicht is. Maar pas op, gebruik rood bij voorkeur niet op een plek waar je tot rust wilt komen. Oranje daarentegen is wat meer behoudend en staat te boek als een echte sfeermaker.

 

Thuiswerken? Kies voor een roze wand!

Roze stimuleert de creativiteit en is dus een goede keuze voor de werkkamer. Vind je deze tint wat te soft? Mix het eens met zwart of grijs voor een stoer randje. 

Energievol geel, maar niet te veel ...

Geel is een tint die het goed doet op één wand. Het brengt licht, ruimte en energie en  gaat goed samen met grijs, taupe en zwart.

 

Met naturellen creëer je ontspanning en rust

Natuurlijke en lichte kleuren zoals crème-wit, beige en lichtgrijs geven je interieur een ontspannen uiterlijk. Naturel- of pasteltinten zoals licht roze of lichtgroen kunnen voor hetzelfde effect zorgen.

Houd rekening met het (dag)licht

Het invallende licht van buiten en de verlichting in je interieur zijn doorslaggevend bij je kleurkeuze. Bekijk eerst welke rol zonlicht heeft in jouw huis. Een kamer op het noorden is blauwer van licht dan een ruimte op het zuiden, waarbij het licht veel geler is. Vergeet ook de lampen niet, een kleur kan ‘s avonds (bij kunstlicht) heel anders ogen dan overdag. Een slimme truc is om een grote kleurstaal te gebruiken en te bekijken of deze zowel ‘s ochtends als ‘s avonds het gewenste effect geeft.

Het verschil tussen warme en koude kleuren

Kleuren hebben een gevoelstemperatuur, is het in een rode en blauwe kamer 20 graden, dan zal de rode kamer toch warmer aanvoelen. Koele kleuren als blauw, grijs of violet laten een ruimte wel groter lijken (ze weerkaatsen licht) maar kunnen ook kil ogen. Sfeer aanbrengen doe je in dit geval met natuurlijke materialen als hout, bamboe en grove breisels. Warme tinten absorberen licht en maken de ruimte knusser. Op zich niet verkeerd, maar kies er dan wel voor om het plafond wit te houden.

 

 

Benieuwd wat kleur in jouw interieur kan doen?

Ontdek jouw persoonlijke favorieten in ons Flexa Colorlab. Kom langs of maak een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

 

  • Maak een afspraak
Navigeer naar