• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Kennismaken met...

Geplaatst op 25 februari 2021.

Jilca Buijsse

Jilca Buijsse (51 jaar) werkt op de afdelingen woondeco en bedtextiel bij Morres. Hier vallen ook de segmenten koken en tafelen onder. Ze ziet dat er de laatste tijd veel vraag is naar keukenapparatuur en accessoires. We spraken Jilca en stelden haar een aantal vragen over haar werk en de trends. 

 

Wat voor achtergrond heb je? 

“Altijd ben ik zelfstandige geweest. Ik runde een winkel in koken en tafelen in Hulst. Daarnaast houd ik zelf ook erg van koken. Dus ik heb veel kennis over koken en tafelen.”

 

Waarom is er veel vraag naar keukenapparatuur?

Er zijn veel kook- en bakprogramma’s op tv en internet te zien. Denk aan ‘Heel Holland Bakt’. Ook zijn er veel kookkanalen die 24 uur per dag uitzenden, zoals ‘24Kitchen’. De merken sponsoren de programma’s, waardoor de consument de prachtige machines en apparaten steeds terugziet.”

 

Waarom willen klanten graag een keukenmachine?

“De apparaten hebben een retro of Italiaanse vormgeving, waardoor ze mooi op de aanrecht staan. Belangrijk, want de open keuken is tegenwoordig het middelpunt van de woning. Omdat de keuken belangrijk is, geven klanten ook graag geld aan mooie apparatuur uit. Vaak zijn het echte eyecatchers. Daarnaast kun je er van alles mee klaarmaken. Bijvoorbeeld een smoothie van boerenkool, banaan en sinaasappel. Of een heerlijke pesto.
KitchenAid heeft een keukenrobot. Naast bakken, kun je er ook mee raspen, schaven en pasta’s en worst maken. Deze keukenmachine is dus heel compleet. Bij Morres verkopen we onder andere de merken KitchenAid, SMEG, Dualit, Crock-pot en Stelton. Ze hebben allemaal een hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze duurzaam en verslijt je ze niet. Je koopt deze keukenapparaten als het ware voor het leven. We maken onze klanten heel blij met producten van deze merken.”

Wat wordt er nog meer veel verkocht?

“Naar serviesgoed is ook veel vraag. We hebben niet alleen strakke vormen, maar ook veel aardewerk in allerlei kleuren. Villeroy & Boch en Arabia zijn de top als het gaat om de gedekte tafel. Het serviesgoed van Janny van der Heijden, de presentatrice van Heel Holland Bakt, verkopen we ook. Net zoals het merk Serax, dat samenwerkt met topkok Sergio Herman en Pascale Naessens; een voormalig Belgisch fotomodel en auteur van verschillende kookboeken. Kortom, er is voor elke klant wel iets om de keuken nog mooier mee te maken.”

Wat vind je leuk aan jouw werk?

“Het contact met de collega’s en de klanten. Morres is een dynamisch en trendy bedrijf. De medewerkers hebben veel productkennis, wat de klanten ontzettend waarderen. We bieden veel inspiratie door producten mooi te decoreren. Dat brengt klanten op creatieve ideeën.” 

Meer informatie?

Wil jij meer weten over keukenapparatuur? En deskundig advies van Jilca of één van haar collega's? 

Navigeer naar