• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Biografie - Thijs Wolzak 

Thijs Wolzak (1965) werkt vanaf 1988 -in opdracht en in vrije projecten- aan een steeds verder uitdijende verzameling beelden. Hoewel hij zich bedient van alle middelen die het hem mogelijk maken zijn beelden van linksboven tot rechtsonder te controleren, werkt hij vanuit een documentaire opvatting. Zijn beelden zijn op te vatten als visualiseringen van ontmoetingen: met een persoon, met een plek, of met een object. Het zijn in de regel complexe vertellingen, met een sterke nadruk op de context van het eigenlijke onderwerp. Wolzak’s aanpak past in de school van de geënsceneerde documentaire fotografie.

Bezoek de unieke expositie met audiotour
-Human Interior- nu in onze winkel
Gratis tijdens openingsuren

Human Interior - Thijs Wolzak 

Thijs Wolzak maakte voor NRC in zes jaar tijd ruim 250 foto’s van wat hij Human Interior noemt: de instinctieve behoefte van de mens om zijn identiteit in zijn interieur bevestigd te zien. In zijn gedetailleerde beelden is te zien hoe de mens grip probeert te krijgen op de wereld, en op zijn directe omgeving. We zien de mens in al zijn bravoure, maar ook met zijn tekortkomingen. Door ook de onzekerheid en inconsequenties van de mens in hun interieur te tonen levert Wolzak kritiek op de geïdealiseerde wereld zoals die ons door de lifestyle media wordt voorgeschreven. 

Wat voor deze bewoners heel vanzelfsprekend is, de enige logische keuze, vind jij misschien verbazingwekkend of zelfs absurd. Maar vergis je niet: de bewoner, dat ben jij. De audio portretten, door radiomaakster Romanee Rodriguez, zijn een essentieel onderdeel van de tentoonstelling. Je kunt bij de expositie een handset pakken en bij elke foto de bewoner horen vertellen. 

 

Navigeer naar